Munkatársaink‎ > ‎

Droppa Szilvia

  • Droppa Szilvia vagyok. 1999-ben végeztem pszichológia szakon a Bécsi Egyetemen. A klinikai szakpszichológusi szakvizsgát 2004-ben tettem le, majd 2010-ben pszichoterapeuta szakvizsgát szereztem. Korábban az Újpesti, majd a Budavári Nevelési Tanácsadóban dolgoztam, ahol 3-20 éves korú, különböző pszichés problémákkal küszködő gyerekekkel és családjaikkal foglalkoztam. Gyermekek esetében gyakran keresnek meg többek között szorongásos tünetek, dadogás, mutizmus, bepisilés és beilleszkedési nehézségek miatt. A legkisebbek, vagyis csecsemők és családjaik megsegítésére a baba-mama konzultáció módszerét alkalmazom.
  • 2005-óta foglalkozom felnőttekkel magánrendelés keretében. Legyen szó gyerekekről vagy felnőttekről, elméleti hátteremet a pszichoanalitikus szemlélet határozza meg, vagyis a feltáró terápiákban a tünetek, panaszok mögött meghúzódó okokat, összefüggéseket keressük a közös munkában.  
  • Terapeutaként leggyakrabban olyan felnőttekkel foglalkozom, akik szorongással, önértékelési zavarokkal, veszteséggel, depresszióval, kapcsolati (családi-, párkapcsolati-, munkahelyi-) problémákkal küszködnek, vagy személyiségzavaruk van. A terápiás folyamat célja lehet az önismeret mélyülése, a személyiségfejlődés is.
  • A terápiás munkában alapfeltételnek tekintem a bensőséges, bizalmi légkört. Úgy gondolom, hogy csak ebben a légkörben tud egy ember a legbelsőbb félelmeiről, szorongásairól, önmagához és a többi emberhez fűződő viszonyáról beszélni.
  • Pszichoterápiát, konzultációt német nyelven is vállalok.